ALPHEN RENT op 13 maart 2022

ALPHEN RENT is voor alle Alphenaren die van hardlopen houden en ook voor de Alphenaren die heel graag met dè klassieker, de 20 van Alphen, mee hadden willen doen dit jaar.

Iedereen kan op zijn eigen moment, in zijn eigen tempo en vanaf zijn eigen voordeur, virtueel meedoen op zondag 13 maart met deze loop. We bieden 4 afstanden: 2 km, 5 km, 10 km en 20+1 km.

En dat in het weekend waarin de traditionele openingsklassieker, de 20 van Alphen, helaas geen doorgang kan vinden. Zo zorgen we samen toch voor motivatie, uitdaging en sportieve prestaties.

Afstanden

We bieden 4 afstanden: 2 km, 5 km, 10 km en 20 km.

Voor alle afstanden mag je starten en finishen bij je eigen voordeur of maak gebruik van één van onderstaande mooie routes. Deze suggesties zijn gemaakt door Alphen aan de Run 

Vergeet op 13 maart in ieder geval niet je startnummer zichtbaar op te doen, groet je medelopers en geniet!

De 2 km staat vooral open voor kinderen. Vanuit huis de straat uit, het blok om en met een flinke boog naar huis. Je zou ook de Cooperbaan bij de Zegerplas kunnen gebruiken: hier is een route uitgezet van precies 2 km.

De 5 km is een prachtige afstand om je grenzen te verleggen. Vanuit huis betekent dit een rondje om je eigen wijk. Je zou ook de bestaande route rond de Zegerplas kunnen gebruiken; het bekende ‘rondje meer’, precies 5 km door een mooie groene en waterrijke omgeving.

Voor de 10km is in het Zegerslootgebied een prachtig parcours uitgezet door dit mooie gebied, er staan bordjes aangeven voor de 10km route. De start van de route ligt op het punt waar de Cooperbaan de Sportlaan kruist, vanaf AAV 36 net na de brug over de Aar. Je kan ook vanaf dit punt 2km en 5km lopen.

20 km De start en finish zijn uiteraard voor het stadhuis. Loop dwars door het centrum de stad uit, de polders naar Aarlanderveen in. Zoals je gewend bent met de 20. Met een paar kleine aanpassingen volg je de fietspaden en heb je een prachtige halve marathon voor de boeg. Met geen-stoplicht-garantie. Op één plekje na dan. Loop rechts, kijk uit en gedraag je als een nette verkeerdeelnemer. En verder: zet m op. 

Na Aarlanderveen kom je via de Zegerbrug terug Alphen in, vrijwel geheel volgens het reguliere parkoers. Via Veldhuizenpad, Zegerpad en Dijkslootpad hebben we rond de Herenhof met een paar aanpassingen in het parkoers gezorgd voor voorrang, fietspaden en geen enkele vervelende kruising. Zoals je van ons gewend bent. 

De laatste kilometers ontmoet je óf de man met de hamer, óf de overwinningsroes. Oudshoornseweg via De Heul de Hooftstraat in zoals het hoort, dit keer helemaal tot aan de markt. Klein lusje over en langs de Aar, en je ouderwetse laatste-kilometer-marteling-met-vals-plat in de Van Boetzelaerstraat kan beginnen. Finish natuurlijk weer pal voor het stadhuis. Held. Een heuse 20 van Alphen. En een halve marathon er gratis bij! Eigen drinken mee, startnummer op en gaan! route 20km.

Medaille halen. Je kunt de hele dag je medaille ophalen bij Lodge Alphen aan den Rijn. Bijlen 4 (in het Zeegerplasgebied, aan de kant van de dagcamping/Oosterbegraafplaats). Leuk als je bij onze feestelijke, sportieve en muzikale borrel bent van 15.00 -17.00 uur om deze presentatie samen te vieren. Uiteraard kan je op dat moment ook je medaille ophalen.

Inschrijven

Voor € 2,50 krijg je een startnummer, speldjes en een medaille thuisgestuurd. Je kan je medaille ophalen op de dag van de run bij Lodge Alphen aan den Rijn en  maak je kans op heel veel leuke prijzen.

Er is een beperkt aantal startnummers beschikbaar, dus wees er snel bij. Na-inschrijven is restitutie van het inschrijfgeld helaas niet mogelijk.

Uniek aan ALPHEN RENT is dat je start vanaf je eigen voordeur en je een keuze maakt van je eigen parcours.

Maak een foto van je parcours met je prestatie én je startnummer en deel deze op één van je eigen social media kanalen en tag ALPHEN RENT hierin en vergeet de #alphenrent niet.  Door het delen van je prestatie maak je kans op een van de vele mooie en leuke prijzen!

Voorbeeldroutes

2 Km Kidsrun

Route bekijken

5 Km

Route bekijken

10 Km

Route bekijken

20+1 Km

Route bekijken