ALPHEN RENT op 5, 6 en 7 maart 2021

ALPHEN RENT is voor alle Alphenaren die van hardlopen houden. Om ook in deze rare tijden een uitdaging te hebben, hebben wij voor jullie op de dag van onze traditionele openingsklassieker (20 van Alphen) een virtueel run bedacht.

Iedereen kan op zijn eigen moment, in zijn eigen tempo en vanaf zijn eigen voordeur, virtueel meedoen op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 maart met deze loop. We bieden 4 afstanden: 2 km, 5 km, 10 km en 20+1 km.

En dat in het weekend waarin de traditionele openingsklassieker, de 20 van Alphen, helaas geen doorgang kan vinden. Zo zorgen we samen toch voor motivatie, uitdaging en sportieve prestaties.

Afstanden

We bieden 4 afstanden: 2 km, 5 km, 10 km en 20+1 km.

Voor alle afstanden geldt: start en finish bij je eigen voordeur.

We hebben natuurlijk wel een aantal suggesties hieronder voor jullie voor als je een duidelijk, aantrekkelijk en veilig parcours zoekt. Deze suggesties zijn gemaakt door Alphen aan de Run.

Doe op 5, 6 of 7 maart in ieder geval je startnummer zichtbaar op, groet je medelopers en geniet!

De 2 km staat vooral open voor kinderen. Vanuit huis de straat uit, het blok om en met een flinke boog naar huis. Je zou ook de Cooperbaan bij de Zegerplas kunnen gebruiken: hier is een route uitgezet van precies 2 km.

De 5 km is een prachtige afstand om je grenzen te verleggen. Vanuit huis betekent dit een rondje om je eigen wijk. Je zou ook de bestaande route rond de Zegerplas kunnen gebruiken; het bekende ‘rondje meer’, precies 5 km door een mooie groene en waterrijke omgeving.

Voor de 10km is in het Zegerslootgebied een prachtig parcours uitgezet door dit mooie gebied, er staan bordjes aangeven voor de 10km route. De start van de route ligt op het punt waar de Cooperbaan de Sportlaan kruist, vanaf AAV net na de brug over de Aar. Je kan ook vanaf dit punt 2km en 5km lopen.

20+1 km is een echte halve marathon. Voor goed getrainde lopers. Vanuit huis kun je een flinke ronde maken. Maar als echte kenner, kan je natuurlijk ook de 20km route van  van de 20 van Alphen nog een keer lopen, maar dan dit jaar alleen, zonder veel publiek om je heen. Om 20+1 km te maken start je in het Burgemeester Visserpark, volg je het aangegeven parcours om via Aarlanderveen en Ridderveld weer terug te keren bij het Stadhuis. Eigen drinken meenemen voor onderweg, startnummer op en gaan!

Inschrijven

Inschrijven voor deze virtuele run kan uitsluitend via voorinschrijving, tot uiterlijk dinsdag 3 maart.

Voor € 2,50 krijg je een startnummer en speldjes thuisgestuurd en maak je kans op heel veel leuke prijzen.

Er is een beperkt aantal startnummers beschikbaar, dus wees er snel bij. Na-inschrijven is restitutie van het inschrijfgeld helaas niet mogelijk.

Uniek aan ALPHEN RENT is dat je start vanaf je eigen voordeur en je een keuze maakt van je eigen parcours, en uiteraard alles volgens de richtlijnen van het RIVM.

Maak een foto van je parcours met je prestatie én je startnummer en deel deze op één van je eigen social media kanalen en tag ALPHEN RENT hierin en vergeet de #alphenrent niet.  Door het delen van je prestatie maak je kans op een van de vele mooie en leuke prijzen!

Inschrijven

Voorbeeldroutes

2 Km Kidsrun

Route bekijken

5 Km

Route bekijken

10 Km

Route bekijken

20+1 Km

Route bekijken